BEROUNSKÁ BRÁNA

ŽIVOT NA PŘEDMĚSTÍ

Prostor bývalého vojenského újezdu v Berouně o rozloze téměř 5 hektarů se promění na novou obytnou čtvrť nabízející 24 100 m2 rozmanitých ubytovacích ploch, které jsou navrženy tak, aby se co nejlépe začlenily do spádovitého, jižně orientovaného terénu. Celkem zde vyroste 10 bytových budov rozmístěných podél hranice pozemku, které tak vytvoří uzavřenější a soukromější středovou zónu s terasovými a řadovými rodinnými domy.

Neokázalý černobílý design staveb, výrazově inspirovaný geologickou strukturou hornin v okolí Berouna, je takto prostý záměrně a odklání se od ohraného trendu přehnaně výrazných fasád moderních bytových domů.

Ceny realit v okolí hlavního města jsou obecně nižší než v Praze a protože se návrh obešel bez překombinovaných detailů, stavební práce se tím zbytečně neprodražovaly. Podařilo se tedy vybudovat kvalitní architekturu s vysokým standardem za přijatelnou cenu.

Tým architektů z IBA připravil pro developera Crestyl urbanistické řešení areálu, zastřešil příslušná povolení a připravil dokumentaci pro výběr budoucího dodavatele stavebních prací, které začaly v létě 2017 a skončit mají v létě 2020.

DETAILY PROJEKTU
KLIENT Crestyl
ROK 2016-2020
VELIKOST 24 000 m2